Αρχική » Έφθασε η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Έφθασε η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

από kivotos

Με τιμές Αρχηγού Κράτους πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο «Στρατόπεδο Παπάγου», η τελετή επισήμου υποδοχής της ιεράς εικόνος της Παναγίας Σουμελά, η οποία θα παραμείνει επί τριήμερο στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου και θα είναι επισκέψιμη στο κοινό για προσκύνημα.

Είναι η πρώτη φορά που η ιερά εικόνα της προστάτιδος των απανταχού Ποντίων «επισκέπτεται» και φιλοξενείται στο ΥΠΕΘΑ και γενικότερα σε στρατόπεδο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό καθώς όπως τόνισε και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Βεροίας και Καμπανίας στην πνευματική περιοχή του οποίου υπάγεται η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, «…η Κυρία Θεοτόκος είναι διαχρονικώς στενά συνδεδεμένη με τον Ελληνικό Λαό και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, των οποίων είναι η Προστάτις».

Η υποδοχή έγινε με όλες τις επιβαλλόμενες τιμές του στρατιωτικού πρωτοκόλλου και παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, του Γεν.γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάνη Ταφύλλη, των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, ΓΕΣ Αντιστρατήγου Βασιλείου Τελλίδη, ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γεωργίου Γιακουμάκη και ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, βουλευτών εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων, του προέδρου της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ποντιακών Οργανώσεων Γεωργίου Τανιμανίδη, αλλά και της ηλικιωμένης κ. Ελισάβετ Αλεξανδρίδου, η οποία είναι μία εκ των Ποντίων που θα τιμηθούν στην αυριανή επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «…η παράδοση και η πίστη του λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων σφυρηλάτησε τη μακραίωνη σύνδεσή του με την Υπεραγία Θεοτόκο», προσθέτοντας ότι «η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έρχεται στην Αθήνα για να τονώσει την πίστη μας. Έρχεται η Μάνα όλων των ευλαβών πιστών που θα την τιμήσουν και θα την προσκυνήσουν».

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά έφτασε στην Αθήνα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη εφετινή επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, εκδηλώσεων που θα ολοκληρωθούν στις 22 του μηνός. 

Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει στο ΥΠΕΘΑ για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα από τη λεγόμενη «Πύλη Ανωτάτων» επί της λεωφόρου Μεσογείων και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την κυρία είσοδο του «Στρατοπέδου Παπάγου», με το ακόλουθο πρόγραμμα:

– Την Παρασκευή από 14:00-21:00 μ.μ,

– Το Σάββατο από 07:00 το πρωί έως 21:00 μ.μ και

– Την Κυριακή  από 07:00 το πρωί έως 14:00 μ.μ.
 

Λ.Σ.Μ.



Πηγή: www.parapolitika.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ