Τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαμίας προς τιμήν του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, ετέλεσε την Κυριακή των Αγίων Πατέρων,  12 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια εν πομπή μετέβησαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο όπου  ετέλεσε κατά την εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια επί σαλευθήση  Αγία Τραπέζη  του Ιερού Παρεκκλησίου, το οποίο είναι το μοναδικό στην Λαμία προς τιμήν του Αγίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και τα Σωτηριολογικά διδάγματα που μας διδάσκει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης δηλαδή την πίστη μας στην Θεότητα του Χριστού και στην Ενότητα της Εκκλησίας. Είπε χαρακτηριστικά: « Σήμερα που η Εκκλησία μας εορτάζει τους 318 Θεοφόρους Πατέρες της εν Νικαία Α Οικουμενική Συνόδο, η σημερινή Ευαγγελική περικοπή τοποθετήθηκε για να διδάσκει σε όλους τους χριστιανούς το λεπτό ζήτημα της πίστεως στην Θεότητα του Χριστού και στην Ενότητα της Εκκλησίας. Ο Ιησούς Χριστός Εσταυρώθη, Ετάφη και Ανέστη για να λυτρώσει την ανθρώπινη φύση από τα δεσμά της αμαρτίας και του θανάτου. Αυτό ομολογούμε  και στο Σύμβολο της Πίστεως. Σε κάθε Θεία Λειτουργία μετέχουμε του σώματος και του αίματος του Χριστού και διακυρήτουμε την Θεότητα του και την εν Χριστώ σωτηρία μας». Σταθείς στο χωρίο: «Πάτερ ἅγιε, τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου οὓς δέδωκάς μοι, ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς (Ιω. §17 στ. 11)», ομίλησε για την ενότητα που μας προτρέπει ο Ιησούς Χριστός. « Αυτή την Ενότητα εξασφάλισαν και οι Θεοφόροι Πατέρες της Α Οικουμενικής Συνόδου, αυτή την Ενότητα της Ορθοδοξίας αγωνίζεται  να διαφυλάξει και ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, γι' αυτό συγκαλεί την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο η οποία θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στην Κρήτη. Είναι ανάγκη την εποχή του 21ου αιώνα, όπου η Νέα Εποχή θέλει να επιβάλλει την Πανθρησκεία και να ισοπεδώσει τα πάντα, η Ορθοδοξία να διαφυλάξει την Ενότητα των μελών της». Τέλος παρεκάλεσε τους πιστούς να έχουν εμπιστοσύνη στους Επισκόπους και να προσεύχονται για την επιτυχία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Λίγο πριν την απόλυση ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσαρέλης στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη που παρέχει στην ενορία και εις ανάμνηση της ημέρας του προσέφερε μια Εικόνα του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην οποία είναι τοποθετημένο ένα μικρό τμήμα από την Αρχιερατική μίτρα του Αγίου. Του ευχήθηκε ο Άγιος Λουκάς να τον ενδυναμώνει και να τον στηρίζει για μια μακρά και αγλαόκαρπο Αρχιερατεία.

Στην αντιφώνηση του ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον π. Νικόλαο και τον συνεχάρη για την υλική και πνευματική πρόοδο της Ενορίας. Ευχήθηκε σε όλους ο Άγιος Λουκάς ο Θαυματουργός Ιατρός, να τους χαρίζει το παράδειγμά του ως σημείο ζωής και να τους θεραπεύει από κάθε ασθένεια.

Στην Θεία Λειτουργία μεταξύ άλλων παρέστη ο πρώην Διοικητής του ΚΕΥΠ και νυν Διευθυντής Γ' κλάδου της ΑΣΔΥΣ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης και πολλοί Αξιωματικοί του στρατού.