Αρχική » Κατεβάζουν τους σταυρούς από τις εκκλησίες στην Κίνα

Κατεβάζουν τους σταυρούς από τις εκκλησίες στην Κίνα

από kivotos

Συνεχίζονται οι αφαιρέσεις σταυρών από τις στέγες χριστιανικών ναών στην περιοχή Zhejiang στην Κίνα. Οι αφαιρέσεις, που γίνονται από τις αρχές, αιτιολογούνται ως εφαρμογή πολεοδομικών και οικοδομικών κανονισμών, αλλά ουσιαστικά είναι μια ξεκάθαρη τακτική καταπίεσης των Κινέζων χριστιανών που στην περιοχή ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια. Σύμφωνα με τους κανονισμούς πλέον απαγορεύεται οι εκκλησίες να έχουν σταυρό πάνω στην οροφή, ή γενικότερα ο σταυρός να ξεπερνά το 10% της συνολικής οικοδομής.

Οι πιστοί έχουν βέβαια αντιδράσει με διάφορους τρόπους. Σε κάποιες περιπτώσεις περικυκλώνουν τις εκκλησίες και δεν αφήνουν τα συνεργεία κατεδάφισης να πλησιάσουν, αλλού διαδηλώνουν, ή κρεμάνε μικρούς σταυρούς από μπαλκόνια και παράθυρα.

Η εκστρατεία των αρχών πλήττει τόσο καθολικούς όσο και προτεσταντικούς ναούς, ενώ η όλη υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2012 όταν στην Κίνα ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Xi Jinping, εξαπολύοντας μια συστηματική επίθεση σε κάθε κοινωνική και πνευματική συσπείρωση που πιθανά θα μπορούσε να αποτελέσει εστία αντίδρασης στην κρατική εξουσία.

Σήμερα στην επαρχία Zhejiang έχουν αφαιρεθεί σταυροί από στέγες και καμπαναριά 1.200 ναών, ενώ συνολικά στην Κίνα οι χριστιανοί υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ