Αρχική » Φίλης: Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία

Φίλης: Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία

από kivotos

Το δημοτικό σχολείο Ξυλοκέριζας Κορίνθου επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης όπου ανέπτυξε τις θέσεις του για την πρωινή προσευχή και τις μαθητικές παρελάσεις.

«Θέλουμε τα παιδιά να είναι πιο ελεύθερα, και κυρίως δείχνουμε εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι ούτε αμαρτία να πείτε ότι μια μέρα δεν θα ξεκινάτε με πρωινή προσευχή στα σχολεία. Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι γνωστοί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που ξεκινάει το σχολείο, με τις ανακοινώσεις με μια αναφορά σε μια επέτειο της ημέρας και πολλά πράγματα. Αλλά επαναλαμβάνω δεν θέλουμε φετφάδες. Όχι στην ομοιομορφία στα σχολεία και εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό», είπε ο κ. Φίλης.

Παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Κορινθίων είπε ότι δεν συμφωνεί. «Θα προκληθούν μεγάλες αντιπαραθέσεις που θα προκαλέσουν διχασμό στην κοινωνία», δήλωσε εξηγώντας ότι μπορεί ο Σύλλογος Διδασκόντων να αποφασίσει ότι δεν θα γίνεται προσευχή και παρέλαση και η τοπική κοινωνία να αντιδράσει.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις παρελάσεις εξήγησε ότι γιατί είναι προτιμότερη μία εκδήλωση στο Σχολείο. «Δεν ξέρω τι προσφέρει από εκεί και πέρα ο στρατιωτικός σχηματισμός της παρέλασης», είπε ο υπουργός Φίλης τονίζοντας ότι θα σεβαστεί την απόφαση του κάθε σχολείου.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ