Αρχική » Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Κέρκυρα

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής του Αγίου Πνεύματος στην Κέρκυρα

από kivotos

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουνίου 2016 τελέστηκε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ι.Μ. Κερκύρας “Η Πλατυτέρα”, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην οικοδόμηση του πύργου της Βαβέλ, κατά τους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης, όπου οι άνθρωποι προσπάθησαν να φθάσουν το Θεό, αλλά δεν μπόρεσαν και έτσι δημιουργήθηκε σύγχυση μεταξύ τους. Όταν ο άνθρωπος αποφασίζει να τελειοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια του Θεού, της αιτίας δηλαδή της ίδιας της υπάρξεώς του, τότε οδηγείται στην απώλεια και την καταστροφή. Έτσι δυστυχώς και στις ημέρες μας παρατηρούμε την αποξένωση των ανθρώπων από το Χριστό και την Εκκλησία Του. Από την άλλη πλευρά ο Παράκλητος, το Πανάγιο Πνεύμα μάς οδηγεί στην ενότητα της κατά Χριστόν ζωής, αφού μέσω του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας ο άνθρωπος μετέχει στην ίδια τη Θεότητα, γενόμενος σύσσωμος και σύναιμος Χριστού. Συνδετικός κρίκος του  πληρώματος  της πιστεύουσας κοινότητας, είναι η κοινή πίστη στον Τριαδικό Θεό, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι σε εμάς τους ιδίους εναπόκειται, όντες ελεύθεροι, να επιλέξουμε, την αυτοτελείωση από τη μια πλευρά, βγάζοντας το Χριστό από τη ζωή μας που ισοδυναμεί με πνευματικό θάνατο και σκοτάδι ή την ενότητα της πίστεως εν Χριστώ Ιησού που οδηγεί στη σωτηρία, στο φωτισμό και στη θέωση.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς και κυρίως στους τροφίμους και στο προσωπικό του Ιδρύματος η Χάρις του Αγίου Πνεύματος να πληροί τις καρδιές τους, αλλά και Κύριος ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας κυρού Τιμοθέου, του κτήτορος του Ιδρύματος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ