Αρχική » Λήξη της Αγίας Συνόδου – Βαρθολομαίος: Όλοι μαζί, γράψαμε ιστορία!

Λήξη της Αγίας Συνόδου – Βαρθολομαίος: Όλοι μαζί, γράψαμε ιστορία!

από kivotos

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 25 Ιουνίου, και επίσημα, στο Κολυμπάρι Χανίων, οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου των Ορθοδόξων Εκκλησιών ενώ ακολούθησε δείπνο από το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα του Αποστόλου στο Ναυτικό Μουσείο στο φρούριο Φιρκά.

Σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων, στις 9 το πρωί θα γίνει συλλείτουργο των προκαθημένων της Ορθοδοξίας υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, στον Ι.Ν Πέτρου και Παύλου στα Χανιά όπου και θα αναγνωστεί το μήνυμα της Συνόδου που όλοι αναμένουν.

Ωστόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης , αναφερόμενος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο έκανε λόγο, στο μήνυμά του, για «κεφαλαιώδους σημασίας γεγονός που θα λάβει τη θέση του στην ιστορική διαδρομή τα επόμενα χρόνια, τους επόμενους αιώνες».

Όπως είπε ο κ. Βαρθολομαίος:

«Υπήρξαν πράγματι αδικαιολόγητες, για μας, απουσίες, υπήρξαν δυσκολίες, δεν ήταν όλα εύκολα και ρόδινα. Υπήρξαν οξύτητες, εντάσεις, δυσφορία και απαισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Όμως, τελικά υπήρξε συμφωνία, ομοψυχία, ομόνοια και ομοφωνία. Όλοι μαζί, γράψαμε ιστορία»!

Ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τους πάντες (το προσωπικό των ξενοδοχείων, τους βοηθούς, τις καμαριέρες) για τις υπηρεσίες τους ενώ για τους Παρατηρητές των Ετερόδοξων Εκκλησιών που έδωσαν το «παρών», αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τόνισε ότι «θα τονωθεί ο διάλογος που υπάρχει με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες εδώ και δεκαετίες».


Πηγή: http://www.cretalive.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ