Αρχική » Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σοχό

Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σοχό

από kivotos

Με παρουσία πλήθους πιστών από πολλά μέρη της Βορείου Ελλάδος, τελέσθηκε το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2016, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη, εις το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων της ιστορικής περιοχής του Σοχού.

Πριν τον Εσπερινό μεταφέρθηκε συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, η Εικόνα των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, την οποία και υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος έμπροσθεν του Ιερού Παρεκκλησίου.

Μεταξύ των ευσεβών Χριστιανών που προσήλθαν και εφέτος για να λάβουν μέρος σε ένα από τα λαοφιλέστερα και ονομαστότερα πανηγύρια της Μακεδονίας, ήταν και ο Αντιπεριφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Φάνης Παπάς, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Κοινότητος Σοχού, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε τόσο στις δύο μεγάλες μορφές των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου καθώς και στην σπουδαιότητα του έργου που επιτέλεσαν, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στα Μηνύματα που εξήλθαν από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ