Αρχική » Πανήγυρισε η Μονή των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα

Πανήγυρισε η Μονή των Αγίων Αναργύρων στον Πάρνωνα

από kivotos

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2016 η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, και στην Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης πανηγύρισε η φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων παρόντος του Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου.

Αμέσως μετά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων και την αρτοκλασία, που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο της Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος καλωσόρισε και παρουσίασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα τον Μητροπολίτη Ελασσώνος, τον οποίο επαίνεσε για τη βαθιά του πίστη στον Θεό, τη θυσιαστική αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, το ήθος και την εργατικότητά του. Στη συνέχεια το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Χαρίτων, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από την ιατρική ιδιότητα των Αγίων Αναργύρων αναφέρθηκε στη σχέση Πίστης και Επιστήμης στη σύγχρονη κοινωνία. Κατακλείοντας τον μεστό και ωφέλιμο λόγο του ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς οι τιμώμενοι Άγιοι να χαρίζουν σε αυτούς και τις οικογένειές τους ψυχική και σωματική υγεία.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος. Ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ι.Ν Αγίων Αναργύρων στο Γηροκομείο Σπάρτης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ