Αρχική » Έκθεση βυζαντινών εικόνων για τυφλούς στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση βυζαντινών εικόνων για τυφλούς στη Θεσσαλονίκη

από kivotos

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, Βυζαντινές, ανάγλυφες εικόνες παρουσιάζονται  ώστε να μπορούν να τις «δουν» οι τυφλοί.

Οι εικόνες θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη, σε μία έκθεση που θα φιλοξενηθεί, από τις 4 έως τις 15 Ιουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πολύκαρπος Χατζηπαυλίδης» του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 32.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Φώτης Μπίμπασης, μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ. τα άτομα με προβλήματα όρασης, αγγίζοντας αυτές τις εικόνες και τις σχετικές «επεξηγήσεις» που θα υπάρχουν δίπλα σε καθεμιά, θα μπορούν να διαβάσουν την ιστορία τους και σε απτική μορφή και γραφή braille.

Οι δεκαπέντε εικόνες που θα παρουσιαστούν, και η θεματολογία των οποίων εμπνέεται από αφηγήσεις σχετικά με θαύματα θεραπείας παθήσεων των ματιών ή της τύφλωσης, διατέθηκαν από την Πανουκρανική Φιλανθρωπική Οργάνωση «Face to the Truth», προκειμένου να εκτεθούν στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία του εορτασμού των χιλίων ετών του Ρώσικου Μοναστηριού στο Άγιο Όρος.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 και ώρα 13:00.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα και Τετάρτη: 10:00-14:00 & 17:00-21:00 Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 10:00-14:00. Σάββατο και Κυριακή: κλειστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ