Ουσιαστικά πήρε την "έγκριση" κατασκευής το ισλαμικό Τέμενος στο Βοτανικό, καθώς το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε σχετική προσφυγή διαφόρων πολιτών που ζητούσαν να μην προχωρήσει η ανέγερση του.

Το Τέμενος σχεδιαζόμενης έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών θα δημιουργηθεί σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού και η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα.

 

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε προσφύγει κατά του Τεμένους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε και η αίτηση ακύρωσής του απορρίφθηκε ως ανομιμοποίητη.