Αρχική » Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τρούλων στο ρωσικό ναό στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των τρούλων στο ρωσικό ναό στην Κύπρο

από kivotos

Παρουσία χιλιάδων πιστών τελέστηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου η εγκατάσταση των τρούλων στον ρωσικό ναό που χτίστηκε εντός του Επισκοπείου της Ι.Μ. Ταμασού και Ορεινής στην Κύπρο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κύκκου κ. Νικηφόρος, ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρου, ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι αρχές του τόπου καθώς και Ρώσοι αξιωματούχοι.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Μητροπολίτης Ησαΐας μεταξύ άλλων τόνισε: »Στο ρωσικού ρυθμού αυτό Ιερό Ναό θα γίνεται η πνευματική συνάντηση του σλαβικού και του ελληνικού θρησκευτικού πολιτισμού. Εδώ υπό την σκέπη αυτών των πανέμορφων τρούλων που αγιάζουμε σήμερα δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ ορατού και αόρατου, υλικού και άυλου.»

»Στην αυλή του Ναού θα υποδεχόμαστε και θα φιλοξενούμε παιδιά και μεγάλους, προσφέροντάς τους και μια όαση ψυχικής ξεκούρασης και ανάπαυσης, ενώ στην παιδική χαρά θα υπάρχει και ειδική πρόνοια για παιχνίδια για ανάπηρα παιδιά» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ταμασού ανέφερε: »Όλα αυτά γίνονται πραγματικότητα γιατί ο Θεός έστειλε στη Μητρόπολη Ταμασού έναν άγγελο ευεργέτη, έναν πολυτάλαντο πιστό χριστιανό, του οποίου οι πνευματικοί ορίζοντες δεν περιορίζονται μόνο μέσα στα γεωγραφικά όρια της χώρας του, αλλά επεκτείνονται και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.»

Κλείνοντας ο κ. Ησαΐας υπογράμμισε: »Αγαπητέ κ. Βιατσισλάβο Αντάμοβιτς Ζαρενκόβ (σ.σ. ο χορηγός της ανέγερσης), σας ευχαριστούμε για αυτή την τεράστια προσφορά στη θρησκεία, τον πολιτισμό και την κοινωνία. Ξέρουμε επίσης και τη βαθιά σας πίστη και αγάπη προς την Εκκλησία και τη χαρά και ενθουσιασμό που θέλετε με αυτή την εκδήλωση να μεταφέρετε σ’ όλους τους πιστούς, για να τους κάνετε κοινωνούς αυτού του πνευματικού Πάσχα της ανοικοδόμησης της πρώτης μεγάλης ρωσικής εκκλησίας που θα αποτελεί την πνευματική οικία των Σλάβων της Κύπρου.»

Επίσης να σημειωθεί πως ο δωρητής των τρούλων κ. Βιατσισλάβο Αντάμοβιτς Ζαρενκόβ τόνισε: “Ο τουρκικός στρατός φωτίζει την σημαία του ψευδοκράτους, και οι Ρώσοι θα φωτίζουν τους τρούλους των Ορθόδοξων Ναών”.

Ο Πανιερώτατος μετά το πέρας της ομιλίας, ανακοίνωσε ότι ο δωρητής κ. Ζαρενκόβ του είπε εκείνη την στιγμή ότι θα αναλάβει και τα γεύματα 100 οικογενειών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ