Αρχική » Τα παιδιά γιορτάζουν στη Γλυφάδα

Τα παιδιά γιορτάζουν στη Γλυφάδα

από kivotos

Της Σοφίας Χρήστου

Πάνω από 3.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, κυρίως όμως παιδιά, έφηβοι και νέοι, κατέκλυσαν την Κυριακή 26 Ιουνίου την Πλατεία Σμύρνης στο Ελληνικό, όπου πραγματοποιήθηκε η 13η Γιορτή του Παιδιού, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Για πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες χιλιάδες παιδιά από όλη την Αττική, μαζί με τους γονείς τους, απασχολήθηκαν δημιουργικά στα 26 περίπτερα-δοκιμασίες, από τα οποία πήραν και δώρα.

Τα παιδιά, περνώντας από τα υπόλοιπα περίπτερα (συνολικά 37), δροσίστηκαν με χυμούς και νερά, έφαγαν παγωτά, σουβλάκια, μαλλί της γριάς, ποπ-κορν και λουκουμάδες, ενώ ψυχαγωγήθηκαν με δύο θεατρικές παραστάσεις, προβολές κινουμένων σχεδίων, χορευτικά από παιδικά και νεανικά ενοριακά συγκροτήματα και ζωντανή μουσική από διάφορα μουσικά σχήματα και άλλα ερασιτεχνικά συγκροτήματα, φυσικά όλα δωρεάν, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον γενικό συντονισμό και την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο γραμματέας του Γραφείου Νεότητος, π. Αντώνιος Χρήστου, ο οποίος επιμελήθηκε και τις δύο ταινίες που προβλήθηκαν (μία μικρού μήκους και μία μεγαλύτερη).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, κ. Παύλος έδωσε για άλλη μία χρονιά το «παρών» και είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τα παιδιά, τους γονείς και τους παρευρισκόμενους, μοιράζοντας εικονίτσες αγίων και δίδοντας την ευχή του.

Ο Μητροπολίτης, επίσης, ξεναγήθηκε στα 37 περίπτερα προκειμένου να στηρίξει τους κατηχητές, τους μουσικούς, τους χορευτές και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι διακόνησαν τη γιορτή και συνέβαλαν στο όμορφο αποτέλεσμα.

Μάλιστα, δεν δίστασε να δοκιμάσει και ο ίδιος τις ικανότητές του σε κάποια από τα περίπτερα.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε ο σεβασμιώτατος ποιμενάρχης, ο οποίος με θερμούς, πατρικούς λόγους συνεχάρη αρχικά τα παιδιά, «που είναι η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνίας μας», και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές -κατηχητές και μη- που συμμετείχαν σε αυτή την από κάθε άποψη άρτια διοργάνωση, τονίζοντας ιδιαίτερα την αξία του εθελοντισμού, «ο οποίος είναι σημαντικός για να λειτουργήσει αυτή η γιορτή, αλλά και γενικότερα τα πράγματα στον τόπο». Προσέφερε σε όλους, μάλιστα, και το νέο βιβλίο, που εκδόθηκε από τη Μητρόπολη, και διάφορες ευλογίες, ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης για τους κόπους τους.

O σεβασμιώτατος έκανε, ακόμα, γνωστό ότι αναχωρεί για το Άγιον Όρος και τόνισε ότι από εκεί θα ευχηθεί ιδιαίτερα για την πνευματική προκοπή όλου του ποιμνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ