Αρχική » Αμερικής Δημήτριος: “Το Κυπριακό θίγει ότι πιο ιερό έχουμε”

Αμερικής Δημήτριος: “Το Κυπριακό θίγει ότι πιο ιερό έχουμε”

από kivotos

Τη συμπαράσταση του ιδίου και της Ομογένειας στον ιερό αγώνα για δικαίωση της Κύπρου, εξέφρασε χθες βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του στον Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για να παρακολουθήσει απόψε μεγάλη συναυλία για τον Ανεξάρτητο Φορέα Στήριξης στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, είπε ότι ο ιερός αγώνας για δικαίωση είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα, διότι εμπλέκει πλήρως τη ζωή της ομογένειας.

“Δεν είναι απλώς ένα εθνικό θέμα, ένα Ορθόδοξο θέμα, αλλά ένα παγκόσμιο ανθρώπινο θέμα. Είναι ένα θέμα που δοκιμάζονται οι αξίες που διαμορφώνουν το σύγχρονο κόσμο και τη σύγχρονη πολιτική των μεγάλων και των μικρών κρατών. Το βλέπουμε ως μια δοκιμασία στην οποία θα φανεί τι αξίζει και τι δεν αξίζει, θα φανεί το μέγεθος της υποκρισίας, το μέγεθος της ανοησίας με την έννοια της έλλειψης σκέψεως, μεθόδου και κρίσεως”, ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ακόμη ότι σε τελευταία ανάλυση το Κυπριακό είναι υπαρξιακό θέμα που θίγει ό,τι ιερό, ό,τι όσιο ό,τι βαθύ, ό,τι ανθρώπινο έχουμε και γι` αυτό και είναι ασυμβίβαστο ως θέμα και δεν θα κλείσει. “Και το λέμε σε όλους τους τόνους, παρά μόνον όταν κλείσει αντικειμενικά το θέμα με τη σωστή λύση. Έως ότου γίνει αυτό, ασχέτως του τι κάνουν άλλοι, εμείς δεν θα σταματήσουμε. Του Θεού συνεργούντος, Του Θεού ευδοκούντος και Του Θεού βοηθούντος”, ανέφερε.

Για το έργο που επιτελεί ο Φορέας Στήριξης ο οποίος βοηθά άπορους φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ο Αμερικής Δημήτριος είπε πως ό,τι έχει γίνει και ό,τι γίνεται από πλευράς ομογένειας για την Κύπρο είναι έργο 100% αυτού του λαού.

“Εμείς απλώς καταγράφουμε και σημειώνουμε για να μπορούμε κατά κάποιο τρόπο να «κατευθύνουμε την κυκλοφορία», αλλά δεν είμαστε εμείς που «οδηγούμε τα οχήματα». Είναι πολύ μικρός ο ρόλος μας. Χωρίς τη σύμπραξη, τη συμπαράσταση και τη φοβερή διάθεση αυτού του λαού δεν θα μπορούσε να γίνει απολύτως τίποτα”, ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του ανέφερε πως η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο, αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της ανιδιοτελούς του αγάπης την οποία επιδεικνύει προς τη χώρα και τους νέους της, σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι η συμβολή του στην αποψινή συναυλία ήταν καθοριστική. 

Τον ευχαρίστησε για τις άοκνες προσπάθειές του για ενίσχυση του αγώνα της Κύπρου, λέγοντας πως χάρη και στις προσπάθειες αυτές, η ομογένεια κρατεί το εθνικό μας θέμα ζωντανό και δεν επιτρέπει στη λήθη να επικρατήσει. 

Για το έργο του Φορέα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως η αρωγή και στήριξη του Αρχιεπισκόπου ήταν άμεση και πως χάρη και στη δική του προσφορά αυτή τη στιγμή 355 παιδιά συνεχίζουν τις σπουδές τους απρόσκοπτα. Ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν το έργο του Φορέα, εθελοντές και δημόσιους λειτουργούς καθώς και άλλες προσωπικότητες τονίζοντας ιδιαίτερα πως ο Φορέας αυτός δεν έχει λειτουργικά έξοδα και όλα του τα έσοδα διατίθενται για την στήριξη των νέων της Νήσου.

 


Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ