Αρχική » Στο γραφικό Βιβάρι στην Αργολίδα γιορτή του Προφήτη Ηλία

Στο γραφικό Βιβάρι στην Αργολίδα γιορτή του Προφήτη Ηλία

από kivotos

Και στο Βιβάρι Ναυπλίας γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στον ενοριακό ναό του. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία.

Ο ναός  ανεγέρθη σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της.Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου, όπου εφημέριος είναι ο π. Ιωάννης Μπαβέλας.

Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Ενδιαφέρον είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία.

Το παρών τους έδωσαν στους εορτασμούς οι βουλευτές Αργολίδος Ι. Ανδριανός κι Ι.Μανιάτης ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Β.Σιδέρης, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Μπουζαλάς, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, o Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου κ.α.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τον γνωστό τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλο.  

Να τονίσουμε τις άοκνες προσπάθειες του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βιβαρίου και προσωπικά του Προέδρου του Γιώργου Μπουζαλά για την πραγματοποίηση κάθε χρόνο του παραδοσιακού πανηγυριού στο χωριό, που παρά τις αυξημένες αρμοδιότητες (είναι αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων) δεν παραλείπει κάθε χρόνο να επιμελείται εξολοκλήρου της ετοιμασίες.



Πηγή: http://www.argolikeseidhseis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ