Καθώς ο Ιούλιος βρίσκεται στην κορύφωση του, ο Προφήτης Ηλίας, ο Προφήτης της Παλαιάς Διαθήκης, έστησε και φέτος πανηγύρια στις βουνοκορφές των χωριών του Διδυμοτείχου, όπως στους Μεταξάδες, στους Γιατράδες, στη Θυρέα, στο Κουφόβουνο, στην Σίδηρω, στις Καστανιές, στην Δαδιά, στο Μαυροκκλήσι αλλά και στον οικισμό Σαγήνης της Ορεστιάδας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, το απόγευμα, με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό στο Κουφόβουνο, υποδέχθηκε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Δαδιάς, από το ομώνυμο Μοναστήρι της επαρχίας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος του Προφήτη και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σαγήνης Ορεστιάδος και την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στην ιστορική και παραδοσιακή κωμόπολη των Μεταξάδων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημ. Πέτροβιτς, του Δημάρχου Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδη, του Αστυνομικού Διευθυντού Ορεστιάδος Πασχ. Συριτούδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Κηρύττων τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, τόνισε· «…ο προφητικός λόγος, και κυρίως το προφητικό ήθος, αποτελούν για την Εκκλησία την απαραίτητη προϋπόθεση σύνδεσης  της αλήθειας του Ευαγγελίου με τις ανάγκες της κοινωνίας, κυρίως σε εποχές κρίσης σαν τη δική μας. Μία Εκκλησία που αρκείται σε ανώδυνες μεταφυσικές διακηρύξεις η σε παρηγορητικές δράσεις για την κάλυψη κάποιων βιοποριστικών αναγκών των αναξιοπαθούντων, χωρίς να τολμάει να κρατήσει το αιχμηρό νυστέρι της προφητείας, που οδηγεί σε ρίξεις και κοινωνικές μεταμορφώσεις, στερεί τον κόσμο από την ελπίδα και τον οδηγεί σε δρόμους επανειλημμένα χρεοκοπημένους».