Σε μια νέα προσφορά προς το λαό της Χίου προχωρά ο Μητροπολίτης του νησιού κ. Μάρκος αποδεικνύοντας πως η Ρκκλησία όταν θέλει μπορεί και συμπαρίσταται στις δύσκολες στιγμές.

Ειδικότερα, μετά την παροχή χρημάτων για κάθε τρίτο παιδί που θα γεννιέται στα ακριτικά και δοκιμαζόμενα από την τουρκική προκλητικότητα Ψαρά, ο Μητροπολίτης αποφάσισε να διατεθεί το 10% των εσόδων από τις ενορίες του νησιού κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο ως βοήθεια στους πυρόπληκτους μαστιχοκαλλιεργητές του νησιού.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή την στιγμή φαίνεται ότι σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου μετά τη μεγάλη φωτιά στη Χίο.

 Πάντως ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει τα παγκάρια της εκκλησίας ή προβαίνει σε δράσεις ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού, υποκαθιστώντας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις το απών Κράτος. Να θυμίσουμε επίσης πως ο ίδιος ήταν που, σε μια περίοδο έντονης τουρκικής επιθετικότητας, το Πάσχα λειτούργησε στην αμφισβητούμενη από τους Τούρκους νησίδα Παναγιά Οινουσσών παρά τις αντιδράσεις της κυβέρνησης που επιδίωκε τον κατευνασμό.