Με τραγούδια, παιχνίδια αλλά και με έκδηλη συγκίνηση, ολοκληρώθηκε το 3ο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα του "Δημητρείου" ΚΔΑΠ Μοσχάτου, που χάρισε συναρπαστικές στιγμές, στα 360 παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών που συμμετείχαν σε τρεις 15νθήμερες περιόδους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα παιδιά επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα, παιδότοπους, πήγαν για εξερεύνηση στην εξοχή ενώ στο θαυμάσιο νεοκλασικό κτίριο του Δημητρείουξετύλιξαν τα ταλέντα τους στη ζωγραφική και τις κατασκευές δημιουργώντας μικρά αριστουργήματα, χόρεψαν, τραγούδησαν, θαύμασαν κλόουν και ταχυδακτυλουργούς, γεύτηκαν λιχουδιές κι απόλαυσαν ατέλειωτο παιχνίδι στην αυλή.

Ο γενικός διευθυντής της "Αποστολής" κ. Κωστής Δήμτσας, ευχαρίστησε το προσωπικό και τους εθελοντές για την αγάπη τους στα παιδιά και την αφοσίωσή τους στο έργο της οργάνωσης κι ευχήθηκε σε όλους ένα θαυμάσιο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Το "Δημήτρειον" Κέντρο Φροντίδας Παιδιού, ιδρύθηκε το 2013 από την "Αποστολή", το φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών , και λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Σκοπός του Κέντρου είναι η φροντίδα και υποστήριξη παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα. Το χειμερινό  πρόγραμμα λειτουργίας του, αρχίζει αμέσως μετά από το σχολικό ωράριο και διαρκεί έως τις 8 το βράδυ, παρέχοντας καθημερινά σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη κι έναν πλούτο δημιουργικών δραστηριοτήτων που βοηθούν τα παιδιά στην υγιή ανάπτυξή τους, την ψυχική τους ισορροπία, την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των έμφυτων ταλέντων τους,  την ψυχαγωγία, τη χαρά τους.

Το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ενώ για εισόδημα μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ καταβάλλεται ένα συμβολικό τίμημα, προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα, όλα τα παιδιά, σε κάθε δραστηριότητα.