Αρχική » Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στην κηδεία του 18χρόνου Χουσεΐν Νταϊτσίκ

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στην κηδεία του 18χρόνου Χουσεΐν Νταϊτσίκ

από kivotos

«Ο Θεός να σας δίνει κουράγιο, είμαστε δίπλα σας, να στηρίξετε τα άλλα δύο παιδιά σας». Αυτά ήταν τα λόγια αγάπης με τα οποία ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων  απευθύνθηκε στους χαροκαμένους γονείς, την μάνα και τον πατέρα του Χουσεΐν Νταϊτσίκ, του 18χρονου θύματος της τρομοκρατικής ενέργειας στο Μόναχο.

Έφτασε στον Άρατο την ώρα της κηδείας καλησπέρισε τους συγκεντρωμένους μουσουλμάνους που βρισκόταν κατά μήκος του δρόμου έξω από το σπίτι και κατευθύνθηκε στο σπίτι της γιαγιάς που ήταν και η φιλόξενη φωλιά της οικογένειας, κάθε καλοκαίρι που ερχόταν από την Γερμανία για διακοπές.

Όταν έφθασε η σωρός του νέου, οι συνομήλικοι φίλοι του κορίτσια και αγόρια βούρκωσαν. Μια γειτόνισσα δεν άντεξε και λιποθύμησε χτυπώντας στο τσιμεντένιο δάπεδο. Της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. 

Ο πατέρας ήταν σκέτο ράκος όπως και η μάνα, που μοιρολογούσε. Εκεί και τα δύο αδέλφια από τα τρίδυμα, ο Σουνάϊ και η Γκιουλφέρ. Εν πομπή το φέρετρο μεταφέρθηκε στο χώρο των νεκροταφείων όπου ήταν ο δήμαρχος Φιλύρας, Αμέτ Ριτβάν, δημοτικοί σύμβουλοι, και πλήθος κόσμου.


Πηγή: http://www.xronos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ