Αρχική » Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζει την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καταδικάζει την εισβολή στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

από kivotos

Του Νικολάου Μαγγίνα

 

Tην έντονη δυσαρέσκεια και τη θλίψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τo πρόσφατο γεγονός της εισβολής στό Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης εξέφρασε σε κήρυγμά του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Πατριαρχική Μονή της Μεταμορφώσεως του  Σωτήρος της νήσου Αντιγόνης κατα τον εόρτιο Εσπερινό.

Ειδικότερα, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη σημείωσε: “…όμως σε μια δημοκρατική Ελλάδα είδαμε ότι την περασμένη Κυριακή στον Μητροπολιτικό Ναό της Θεσσαλονίκης, στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, ετόλμησαν μερικοί λεγόμενοι αντιεξουσιασταί και εισέβαλαν βίαια στον Ναό και επετέθησαν στους κληρικούς και στους πιστούς οι οποίοι προσηύχοντο. Διεκόπη η Θεία Λειτουργία, έγιναν απρέπειες μέσα σ’ έναν ιερό χώρο όπως κατ’ εξοχήν είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Ναός. Εν ώρα Θείας Λειτουργίας, εν ώρα προσευχής των πιστών! Και προσεπάθησαν μερικοί να τους δικαιολογήσουν και διερωτώμαι δηλαδή τί θα ήθελαν αυτοί οι νέοι να μην υπάρχει συντεταγμένη Πολιτεία και έννομη τάξη; Βεβαίως και έχουμε ελευθερία όμως ελευθερία δεν σημαίνει ασυδοσία!”

Αναφερόμενος στην αντίδραση της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε: “Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης συμπεριφερθείσα κατά τρόπον Χριστιανικόν, έδειξε την αγάπη της, είπε ότι “εμείς πιστεύουμε στον Θεό της αγάπης” όπως φυσικά και εμείς εδω οι Ορθόδοξοι Ρωμηοί της Πόλης. Και ο Θεος της αγάπης ενώνει τους ανθρώπους στο όνομά Του, τους αγιάζει, δεν τους χωρίζει, δεν τους διχάζει.”

Κατακλείοντας την αναφορά του στο θέμα αυτό και φανερώνοντας το ενδιαφέρον του για τα θέματα που απασχολούν την Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικότερα για τις Επαρχίες του Θρόνου ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας τόνισε ότι: “Ως Οικουμενικό Πατριαρχείο και ως Ρωμηοσύνη της Πόλης από την πλευρά μας καταδικάζουμε και εμείς αυτά τα γεγονότα και ευχόμεθα και προσευχόμεθα ώστε πουθενά και ποτέ να μην επαναληφθούν. Προτρέπω πατρικής όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και δι’ υμών και όλους τους ανθρώπους να σέβονται την ελευθερία του προσώπου!”.

 


Πηγή: www.amen.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ