Αρχική » Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος Στο Ιερό Ίδρυμα Της Ευαγγελίστριας Τήνου

Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος Στο Ιερό Ίδρυμα Της Ευαγγελίστριας Τήνου

από kivotos

Του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Φανερού, Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

 

“Αύτη την άφατον της του Θεού προς τους ανθρώπους αγάπης εδημοσίευσεν άβυσσον”

Με αυτά τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ απευθύνθηκε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές, που συνηύχοντο κατά την Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος στις 12 Αυγούστου, προ του Ναού της Ευρέσεως, επιμαρτυρών την διδασκαλία της Εκκλησίας περί της αφάτου φιλανθρωπίας του Θεού για τον άνθρωπο, γεγονός που δημοσίευσε στον κόσμο η Παναγία.

Ενωρίτερα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αποδόσεως της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου,  προ του πέρατος του οποίου η αγία Εικόνα με εκκλησιαστική τάξη, λιτανευτικώς εξήλθε του Πανιέρου Ναού, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του ΠΙΙΕΤ και του Ιερού Κλήρου προς την εξέδρα που τοποθετήθηκε με την εργασία των υπαλλήλων του Ιδρύματος, όπου και άρχισε η Ακολουθία της Παρακλήσεως.

Προσκυνητές από το εξωτερικό και όλη την Ελλάδα, που καταφθάνουν στην Τήνο για την εορτή της Κοιμήσεως παρηκολούθησαν τις τελετές και συνευχήθηκαν, μαζί με τους Ιερείς, τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, τον ευεργέτη του Φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τους προϊσταμένους των Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στην Τήνο, προοδοιπορήσαντες Επιτρόπους, και τον χορό των ψαλτών.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ