Του Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Φανερού

 

Στον Πανίερο Ναό της Ευγγελιστρίας Τήνου συνιερούργησαν σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β', συνευχηθέντος στο Ιερό Βήμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου.

Ο Σεβ. κ. Θεόκλητος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θαύμα και είπε ότι το μέγα θαύμα στη ζωή μας είναι η παρουσία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, από τον οποίο εκπορεύονται όλα τα υπόλοιπα τα οποία επιζητούμε και απολαμβάνουμε στη ζωή μας πνευματικώς.

Εν συνεχεία, προεξάρχοντος του κ. Νικολάου, τελέσθηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α' επί τη συμπληρώσει 15 ετών από της εκδημίας του.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β' ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και όλους τους παρισταμένους, τον Ιερό Κλήρο, τον Δήμαρχο Τήνου, τα μέλη της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, τον επί τιμή Νομάρχη Κυκλάδων κ. Μπάϊλα, τους Αρχιπλοιάρχους του Λιμενικού Σώματος κ.κ. Λαγουρό και Αϊβαλιώτη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλαδων κ. Γιαννακόπουλο, τον Λιμενάρχη Τήνου κ. Αποστολόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Τήνου κ. Νάκο, τον Υποδιοικητή της Περιφέρειας του Λιμενικού κ. Βαμβακούση και τους συνευχηθέντες πιστούς, Τηνίους και προσκυνητές.

Αναφέρθηκε δι' ολίγον στην 67ετή διακονία του μακαριστού Γέροντος στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου, ειπών ότι υπήρξε απλούς, ανεπιτήδευτος, αυθόρμητος, ειλικρινής έως και παρεξηγήσεως ενίοτε, αλλά με πολλή αγάπη πάντοτε και συμπαθής προς τους ανθρώπους, τα παθήματα και τα αμαρτήματά τους και ότι διηκόνησε λειτουργικώς έως και του εσχάτου βίου του παρ' όλο το γήρας και τις ασθένειες στην Ιερά Μητρόπολη και ηγαπήθη υπό του λαού, γεγονός το οποίο κατεδείχθη κατά την ημέρα της εξοδίου Ακολουθίας του, όπου χιλιάδες λαού στην Ερμούπολη της Σύρου τον απεχαιρέτισαν με επευφημίες επιβεβαιώσαντες ότι υπήρξε Επίσκοπος της καρδίας τους. Παρεκάλεσε δε όλους να εύχονται και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του και η προσευχή τους να είναι μαζί του.