Το απόγευμα της Κυριακής 14 Αυγούστου ξεκίνησαν στην Καστανιά του Βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στον λαμπρό πολυαρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου κ. Εὐγένιος, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Θεουπόλεως Παντελεήμων και ο εξ Ουκρανίας Επίσκοπος Λβοβ κ.Φιλάρετος και ο οικείος Ιεράρχης Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος.

Στο τέλος του εσπερινού αποδόθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις (χρυσό σταυρό Σουμελιωτίσσης) στην Ελληνική Αστυνομία και στον Αρχηγό της κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα για την διαχρονική συμπαράσταση και συμβολή της Αστυνομίας και των στελεχών της στο έργο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος με την αθρόα συμμετοχή πιστών οι οποίοι, σύμφωνα με το έθιμο, περίμεναν υπομονετικά και γονατιστοί να περάσει η ιερά εικόνα από επάνω τους για να λάβουν την ευλογία της.