Αρχική » Οι Θησαυροί του Αγίου Όρους από την Εκδοτική Αθηνών και αυτήν την Πέμπτη με την “Κιβωτό της Ορθοδοξίας”

Οι Θησαυροί του Αγίου Όρους από την Εκδοτική Αθηνών και αυτήν την Πέμπτη με την “Κιβωτό της Ορθοδοξίας”

από kivotos

Από σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου μη χάσετε σε όλα τα περίπτερα της χώρας το νέο φύλλο της “Κιβωτού της Ορθοδοξίας”.

Σε αυτό το φύλλο συνεχίζεται η μεγάλη προσφορά “Οι Θησαυροί του Αγίου Όρους” από την Εκδοτική Αθηνών

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΠΟΥ ΣΩΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

Στον 4ο τόμο που θα κυκλοφορεί από την Πέμπτη 18 Αυγούστου περιλαμβάνονται τα αριστουργήματα που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου και στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Οι έγχρωμες μικρογραφίες των βυζαντινών εκκλησιαστικών χειρόγραφων και κειμηλίων, που αποτελούν απαράμιλλα δείγματα της βυζαντινής ελληνορθόδοξης παράδοσης αλλά και τα σπάνια εικονίσματα του Ιησού Χριστού, της Θεοτόκου και των μεγάλων Αγίων της Ορθοδοξίας, που ποτέ πριν δεν ήταν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό, παρουσιάζονται ταξινομημένα ανά μονή και περιγράφονται αναλυτικά σε 8 υπερπολυτελή έγχρωμα λευκώματα, με σκοπό να τα γνωρίσουν από κοντά όλοι οι χριστιανοί! Σε κάθε τόμο συμπεριλαμβάνεται η ιστορική αναδρομή κάθε μονής. 

Η υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα των μικρογραφιών σε συνδυασμό με την μοναδικής αισθητικής παρουσίαση τους, που είναι αποτέλεσμα της επίπονης και εμπεριστατωμένης επιστημονικής επεξεργασίας του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, ανάγουν την έκδοση αυτή σε ένα εκκλησιαστικό έργο τέχνης, συλλεκτικής αξίας και ανεκτίμητο θησαυρό για κάθε ελληνικό σπίτι!

4.000 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ / 8 ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΟΙ ΤΟΜΟΙ

Συγγραφή- επιμέλεια: Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ