Αρχική » Η Μητρόπολη Δημητριάδος στον αγώνα κατά του υποσιτισμού των μαθητών

Η Μητρόπολη Δημητριάδος στον αγώνα κατά του υποσιτισμού των μαθητών

από kivotos

Υποσιτισμός και μάλιστα στις πιο ευαίσθητες ηλικίες, στα παιδιά. Αυτό είναι ένα από τα πολλά σκοτεινά πρόσωπα της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας εδώ και χρόνια. Και οι δράσεις της Εκκλησίας μας είναι πολλές για την αντιμετώπιση της κρίσης. Χαρακτηριστικά, στην Μητρόπολη Δημητριάδος, δεκάδες κληρικοί επικοινωνούν με τα σχολεία της ενορίας τους ώστε να βοηθήσουν πρακτικά και να συμπαρασταθούν πνευματικά σε όσα παιδιά βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε στους ιερείς ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τους  προτρέπει να συναντηθούν με τους διευθυντές των σχολείων και τους προέδρους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, προκειμένου να τους ενημερώσουν για την διακονία που έχουν αναλάβει. Ζητεί, επίσης, «να καταστήσετε σαφές ότι η Ενορία είναι σε ετοιμότητα για να καλύψει διακριτικά τις ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού ή αδυναμίας να ανταποκριθούν οι γονείς τους στις ανάγκες ένδυσης και προμήθειας σχολικών ειδών. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώσετε ότι είστε στη διάθεση των εκπαιδευτικών και των γονέων για να διακονήσετε και το Μυστήριο της Εξομολογήσεως ή να προσφέρετε ψυχολογική συμπαράσταση, όταν κριθεί αναγκαίο…»

Ακόμη ο κ. Ιγνάτιος επισημαίνει: «Δυστυχώς, πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, κάποιοι αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κληρικούς οπό τα σχολεία και να στερήσουν τους μαθητές από τις ευεργετικές επιδράσεις του Μυστηρίου της Εξομολογήσεως, που με πνεύμα θυσίας, αγάπης, διάκρισης και υπομονής διακόνησαν εδικά καταρτισμένοι ιερείς. Τώρα μας προσκαλεί η Πολιτεία να συνεργαστούμε και πάλι με σκοπό να συμπαρασταθούμε στη μαθητιώσα νεολαία μας, που αποτελεί το πολύτιμο κομμάτι της καρδιάς μας και την ελπίδα της πατρίδας μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρνηθούμε, ούτε περιθώρια να αδιαφορήσουμε. Τώρα είναι η ώρα της Εκκλησίας, ως Μάνας στοργικής αυτού του τόπου, να αγκαλιάσει, με τη μητρική της αγάπη, να συνδράμει, με όσες δυνάμεις διαθέτει, να ενισχύσει, με την προσευχή της, να καθοδηγήσει, με το φώς της αλήθειας του Ευαγγελίου, να προσφέρει ελπίδα, κουράγιο και απαντοχή στα παιδιά της».

Υπενθυμίζεται ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος έχει ξεκινήσει την διαδικασία συλλογής σχολικών ειδών, τα οποία, μέσω του Κέντρου Συμπαραστάσεως Οικογενείας, θα διατεθούν σε απόρους μαθητές. Τα συγκεντρώνονται στις ενορίες και στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή στο Βόλο).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ