Αρχική » Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κοιλάδα των Χριστιανών στη Συρία

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κοιλάδα των Χριστιανών στη Συρία

από kivotos

Εξαιτίας της δεινής ανθρωπιστικής καταστάσεως στην Κοιλάδα των Χριστιανών στη Συρία, με συνδρομή του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και του Μοσχοβιτικού παραρτήματος του Αυτοκρατορικού Ορθόδοξου Παλαιστινιακού Συλλόγου, το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλιώσεως αντιμαχόμενων μερών, το οποίο λειτουργεί στο χώρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, πραγματοποίησε προμήθεια της πρώτης παρτίδας ανθρωπιστικής βοήθεια στην ἐν λόγῳ περιοχή. Ο πληθυσμός της Κοιλάδας αντιμετωπίζει άκρα έλλειψη  νερού, τροφής, καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος.

Το Πατριαρχείο Μόσχας εξακολουθεί να διατηρεί άμεσες επαφές με ηγέτες και εκπροσώπους των χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας και δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως προκειμένου να υποστηρίξει τα δικαιώματά τους.

Η Κοιλάδα των Χριστιανών αποτελεί σύνολο οικισμών στην επαρχία Χομς, όπου κατοικούν κυρίως  χριστιανοί. Σήμερα ο συνολικός πληθυσμός της περιοχής ανέρχεται σε 250 χιλιάδες. Με τις εχθροπραξίες και με εκτεταμένης κλίμακος διώξεις από τους εξτρεμιστές η Κοιλάδα των Χριστιανών αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλούς θρήσκους της Συρίας. Από το 2011 τους Ορθοδόξους πιστούς ποιμαίνει ο Επίσκοπος Πύργου Ηλίας Τούμε, βοηθός της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ