Με ιδιαίτερα αισθήματα σεβασμού, τιμής και χαράς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 27ης Αυγούστου, η υποδοχή στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄, ο οποίος και επισκέπτεται για πρώτη φορά την επαρχία του Λαγκαδά, εξ αφορμής του τριετούς Μνημοσύνου του κατά σάρκα πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριου, Χριστοδούλου Ζαχαρέγκα.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη και την συνοδεία αυτού Μητροπολίτη Γουϊνέας κ. Γεώργιο, υποδέχτηκαν έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Κτηρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, και εν συνεχεία εις την Αίθουσα του Θρόνου ακολουθήσαν οι προβλεπόμενες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

Το πρωί της Κυριακής 28  Αυγούστου, θα τελεσθεί εις τον Ιστορικό και Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Σοχού, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη και εν συνεχεία το Ιερό Μνημόσυνο και τα Εγκαίνια του Κειμηλιαρχείου του Ιερού Ναού, το οποίον και αποτελεί ευγενή χορηγία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου και της μητρός αυτού, εις μνήμην του αειμνήστου πατρός Χριστοδούλου Ζαχαρέγκα.