Τη Μικρολίμνη Πρεσπών επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016, όπου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον οικείο Επίσκοπο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο, τέλεσαν Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη του αδικοχαμένου Αστυνομικού και προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αλλά και υπέρ ενισχύσεως της οικογενείας του.

Ο Ηλίας Κωστένης γεννήθηκε στις 9.3.1970 στην Φλώρινα, κατατάχτηκε στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1999 και μέχρι το θάνατό του υπηρετούσε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών. Τον Δεκέμβριο του 2013 τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συνέπεια εγκληματικής ενέργειας. Ήταν έγγαμός με την Χριστίνα Νεδέλκου και πατέρας της Βασιλικής Κωστένη, 14 ετών σήμερα.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Βουλευτές, Δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.