Αρχική » Θυρανοίξια παλαιού καθολικού στην Ανατολή Αγιάς

Θυρανοίξια παλαιού καθολικού στην Ανατολή Αγιάς

από kivotos

Το Σάββατο 27/8 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε τα Θυρανοίξια του αναστηλωμένου Καθολικού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, παρουσία του Θεοφ. Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου, τοπικών αρχόντων και πλήθους προσκυνητών.

Στην προσφώνησή της η Ηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Θεοδέκτη τόνισε ότι «σήμερα ζούμε το θαύμα της μεταμόρφωσης του ξεχασμένου Ναού, του χαμένου και απόμερου Μοναστηριού, από ερείπια σε λειτουργικό χώρο, από χαλάσματα σε στολίδι, από επικίνδυνο και κλειστό σκοτεινό όγκο, σε φωτεινό φάρο προσευχής, άσκησης και κατάνυξης». Τέλος, ευχαρίστησε ονομαστικά όσους και όσες εργάστηκαν και προσέφεραν ποικιλοτρόπως στην πραγμάτωση του έργου.

Από τη μεριά του ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην εικόνα που αντίκρισε όταν πρωτοεπισκέφθηκε τη Μονή, εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης, ενώ εξήρε το θαύμα που επετέλεσε ο Θεός και ο Τίμιος Πρόδρομος, στα πρόσωπα των Μοναζουσών, οι οποίες έδωσαν ζωή στον τόπο. Χαρακτήρισε το έργο «δώρο Θεού και καρπό πίστεως και εμπιστοσύνης» και συνεχάρη από καρδιάς την Γερόντισσα και την Αδελφότητα, καθώς και τους συμπαραστάτες στο έργο της Μονής.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ