Με επιτυχία συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου Στελεχών Νεότητος, κληρικών και κατηχητών-κατηχητριών στο Ιερό νησί της Τήνου, στις αίθουσες του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. 

Τη δεύτερη ημέρα (30 Αυγούστου) συνεδρίασαν σε ομάδες εργασίας, με έργα δημιουργικής απασχόλησης σε μικρά παιδιά, με προβολή κινηματογραφικής ταινίας και με θεατρικό δρώμενο μέσα από τα οποία δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα να καταγραφούν τα στοιχεία με τα οποία μπορούν όλα αυτά να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για την κατήχηση των παιδιών. Πραγματοποιήθηκε προσκήνυμα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου και το βράδυ στην Ολομέλεια, στην κεντρική αίθουσα των συνεδριών, προεδρεύοντος του Σεβ. Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ παρουσιάστηκαν συνοπτικά   από τους υπευθύνους των ομάδων οι εργασίες της ημέρας.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ έκλεισε την συνεδρίαση με ευχαριστίες προς όλους, λέγοντας ότι «...η παρουσία σας έδωσε την δυνατότητα και σε εμάς εδώ στην Τήνο να γίνουμε σοφότεροι, να ακούσουμε νέα πράγματα.» καθώς και ότι «...οι νέοι έχουν αγάπη προς την Εκκλησία, δεν θέλουνε την αλλοτρίωση, έχουν εσωτερικές αντιστάσεις, τις οποίες πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Ο Θεός δημιουργώντας τον κόσμο τον έκανε καλό λίαν, αφήνοντας στον άνθρωπο την δυνατότητα να τον κάνει άριστο και πρέπει να μάθουμε τα παιδιά μας να αγαπούνε την ομορφιά, να αγαπούν ότι έχει σχέση με τον πολιτισμό και με ότι και εάν ασχολούνται να φροντίζουν να αποπνέει αυτήν ακριβώς την ομορφιά της δημιουργίας του Θεού.» Παρεκάλεσε τους Ιερείς να μεταφέρουν τα σεβάσματα και τα προσκυνήματά του στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες από όπου και προέρχονται, και τις ευχαριστίες του. Τους υπέμνησε ότι εκείνος και οι συνεργάτες του οφείλουν ευχαριστίες τόσο στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, όσο και στον Σεβασμιώτατο Φθιώτιδος κ. Νικόλαο αλλά και στον Αρχιμ. πατέρα Πολύκαρπο Μπόγρη, που είχαν την σκέψη να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο στην Τήνο, πρόκειται για μια μαρτυρία της Ορθοδοξίας σε αυτό το νησί που όλα τα σκεπάζει και τα ευλογεί η Χάρις της Παναγίας.

 Στις 31 Αυγούστου, ο Σεβ. Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης, με την συμμετοχή απάντων των συνέδρων στο Εκκλησίασμα και εν συνεχεία μετά την πρωινή συνεδρία, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και θα πραγματοποιηθεί η λήξη των εργασιών του Συνεδρίου.