Τη Δευτέρα 12η Σεπτεμβρίου o Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄, στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην Ι.Μ. Κυρηνείας στην Κύπρο, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Κύπριος Πρόεδρος υποδέχτηκε εγκάρδια τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην Κυπριακή επικαιρότητα και γενικά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ ο Μακαριώτατος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της Γενικής Συνελεύσεως Εκκλησιών Μέσης Ανατολής που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιορδανική πρωτεύουσα, καθώς και τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον των χριστιανών στην περιοχή αυτή.

Όπως σε κάθε επίσημη συνάντηση που έχει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος με υψηλούς συνομιλητές, για άλλη μία φορά προσπάθησε να συμβάλλει στην προώθηση αναπτυξιακών έργων μεταξύ Αιγύπτου και Κύπρου, στην ανάπτυξη του τουρισμού και γενικά στην επανάκαμψη της οικονομίας με εκατέρωθεν επενδύσεις, λόγω και της συγκυρίας των καλών σχέσεων που έχουν οι χώρες της Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου.

Τέλος, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο για την μεγάλη στήριξη που παρέχει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ευχήθηκε ο Θεός να τον στηρίζει και να τον φωτίζει επ’ αγαθώ του Κυπριακού λαού.

Τον Μακαριώτατο κατά την επίσκεψη αυτή συνόδευε ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Πρωτ. Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης.