Αρχική » Βράβευση του Μητροπολίτη Λαγκαδά για την προσφορά του στην κοινωνία

Βράβευση του Μητροπολίτη Λαγκαδά για την προσφορά του στην κοινωνία

από kivotos

Σε μία όμορφη τελετή, την οποία διοργάνωσε ο όμιλος Ενημέρωσης της «Euro Τηλεόρασης», που δραστηριοποιείται στους χώρους των Μ.Μ.Ε. της Βορείου Ελλάδος, εις το προαύλιο χώρο του Κυβερνείου (Παλατάκι) της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου 2016, ετιμήθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, για την πολυετή προσφορά του στην κοινωνία και στο κοινωνικό σύνολο.

Στην εκδήλωση αυτή τιμητική διάκριση έλαβαν ακόμα για το ίδιο λόγο, ο πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Νικόλαος Ι. Μέρτζος, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Στυλιανός Παπαθεμελής, ο Πρόεδρος και Ιδιοκτήτης της Καπνικής Βορείου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και η Πρόεδρος της «Πολιτείας Πολιτισμού» και Δικηγόρος κα. Ανσουριάν Καλλιόπη.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Βλατάδων Νικηφόρος, οι Υφυπουργοί Μακεδονίας-Θράκης κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των περιφερειακών Δήμων, της Ακαδημαϊκής Κοινότητος με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Ποιμαντικού και Κοινωνικού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, επιφανείς Θεσσαλονικείς και εξέχουσες προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Συμπρωτεύουσας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε για την βράβευση του αυτή, τον Πρόεδρο του Ομίλου της «Euro Τηλεόρασης», κ. Ρήγα Φεραίο, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά, στον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ (Χρυσοφάκη) και τον νυν κ. Άνθιμο, οι οποίοι και τον εμπιστεύτηκαν σε νευραλγικές θέσεις περιβάλλοντας τον με εμπιστοσύνη και αγάπη, κατά την τριακονταετή και πλέον διακονία του εις την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ δεν παρέλειψε να προτρέψει όλους τους παρευρισκομένους να κρατούν ψηλά τις παραδόσεις και την μακραίωνη ιστορία της πόλεως, βαδίζοντας συνεχώς στα ίχνη των προγόνων μας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ