Αρχική » Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στά βήματα τοῦ Αποστόλου Ἀνδρέου» στην Πάτρα

Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στά βήματα τοῦ Αποστόλου Ἀνδρέου» στην Πάτρα

από kivotos

Ιέ επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική εκδήλωση « Στά βήματα τού Απόστολου Ανδρέου», στον προαύλιο χώρο τού Ιερού Ναού τού Αγίου Απόστολου Ανδρέου Πατρών.

Η εκδήλωση έγινε με την ευλογία τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστομου,  στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 52 χρόνια από την επανακομιδή της Αγίας Κάρας τού Απόστολου Ανδρέου στην Πάτρα και των 42 ετών από τα εγκαίνια τού Ιερού Ναού σε συνεργασία τού Ιερού Ναού και τού ομίλου παραδοσιακών χορών τού Πανεπιστημίου Πατρών.

Το πρόγραμμα άρχισε μέ προσφώνηση- χαιρετισμό τού Προϊσταμένου τού Ιερού Ναού Πρωτ. Νικολάου Σκιαδαρέση και ακολούθησαν  χαιρετισμοί τού Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος  κ. Αποστολου Κατσιφάρα και τού Προέδρου τού Ομίλου Παραδοσιακών χορών κ. Γρηγορίου Φαρμακοπούλου.

Τά χορευτικά σύνολα παρουσίασαν χορούς και τραγούδια , από Κύπρο, Μικρά Ασία, Πόντο, Κωνσταντινούπολη, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Αχαΐα- Πάτρα.

Συγκινητική ήταν η παρουσία της Πατρινής ερμηνεύτριας  κ. Τασίας Βέρρα. Επίσης ύμνους παρουσίασε Βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του Θεολόγου Καθηγητού των Αρσακείων και Πρωτοψάλτη κ. Σπυρίδωνος Σκιαδαρέση.

Ευχαριστίες απηύθυνε προς τον Σεβασμιώτατο, τον Προϊστάμενο τού Ναού και όλους τούς συντελεστές της Εκδηλώσεως ως και στο κοινό πού κατέκλυσε το προαύλιο τού Ναού, ο έχων την ευθύνη της διδασκαλίας των  χορών στον όμιλο τού Πανεπιστημίου κ. Γρηγόριος Μικρώνης.

Την λαμπρή και συγκινητική βραδυα έκλεισε ο Μητροπολίτης Πατρών, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του γιατί ο Πατραϊκός Λαός αγκάλιασε την εκδήλωση και συνεχάρη τούς κοπιάσαντας γιά την λαμπρή επιτυχία, τον Προϊστάμενο τού Ναού π. Νικόλαο Σκιαδαρέση και τούς συνεργάτες του, τον κ. Γρηγόριο Φαρμακόπουλο, τον κ. Γρηγόριο Μικρώνη, την κα. Τασία Βέρρα, τον κ. Σπυρίδωνα Σκιαδαρέση και τον έχοντα την ευθύνη της παρουσιάσεως τού προγράμματος Φιλόλογο Καθηγητή κ. Στέφανο Σκαρπέλλο, όπως και τα παιδιά των χορευτικών συνόλων και της χορωδίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Πατραϊκό Λαό και τόνισε ότι από την Πάτρα και μέσα από αυτή την εκδήλωση, δίδεται το μήνυμα τής ενότητας όλων των Φορέων, για την πρόοδο τού τόπου και τού Λαού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μέ νόημα, ότι αυτή η εκδήλωση είναι μια μαρτυρία περί τού οικουμενικού κηρύγματος της Εκκλησίας, όπως το έφερε στην Πάτρα  και όπου πέρασε ο Απόστολος Ανδρέας και μια διαμαρτυρία και αντίσταση στο πνεύμα όλων εκείνων, οι οποίοι στο διάβα τού χρόνου, αλλά και σήμερα, ηθέλησαν και θέλουν να αποψιλώσουν τον τόπο μας από τις πνευματικές του ρίζες, να αποϊεροποιήσουν τή ζωή μας και να διαβρώσουν τον πολιτισμό, παραχαράσσοντας την ιστορία μας και αλλοιώνοντας την ιδιοπροσωπία μας και τά πολιτιστικά μας στοιχεία.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ