Αρχική » Γιορτάσθηκε η 2η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου

Γιορτάσθηκε η 2η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου

από kivotos

Με λαμπρότητα τελέστηκε το Σαββατοκύριακο 24 – 25  Σεπτεμβρίου 2016 η δεύτερη κατά το έτος Πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας.

Το Σάββατο το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος,  συγχοροστατούντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αγίνης κ. Εφραίμ, Κορίνθου κ. Διονυσίου και του οικείου Ιεράρχου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανακάινιση του κάθε ανθρώπου, ο οποίος συντελείται στο Σώμα του Χριστού, την Αγία Εκκλησία, με κυριότερη έκφραση την συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια.

Την Κυριακή το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ,  συλλειτουργούντων και των υπολοίπων Αρχιερέων και πολλών Κληρικών και συμμετεχόντων πλήθους ευσεβών χριστιανών, προσκυνητών των θαυμασίων του Οσίου Ιωάννου, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και Ρώσσοι αδελφοί μας.

Την διακονία του λόγου υπηρέτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος αναφέρθηκε, με παλμό και δυναμικότητα, στον Όσιο Ιωάννη και το πώς ο βίος του μπορεί να γίνει πρότυπο ζωής για όλους τους χριστιανούς, ιδιαιτέρως της δικής μας εποχής.

Λίγο πριν την Λιτανεία του Σεπτού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, όπου και τον Όσιο κράτησαν οι ευλαβείς προσκυνητές, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς και όλους τους συνετλέσαντες στην διοργάνωση της πανηγύρεως, ενώ ο Σεβασμιώτατος Ύδρας κ. Εφραίμ ευχαρίστησε για την πρόσκλησή του τον Ποιμενάρχη Χαλκίδος και κατασυγκινημένος προέτρεψε όλους τους πιστούς να λάβουν χαρά από τον «άνθρωπο της χαράς», όπως τον χαρακτήρισε, τον Όσιο Ιωάννη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ