Αρχική » Αλβανίας Αναστάσιος: Οχι στην παρακμή, αγώνας για το καλύτερο αύριο

Αλβανίας Αναστάσιος: Οχι στην παρακμή, αγώνας για το καλύτερο αύριο

από kivotos

«Αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε, να μην συμφιλιωθούμε με την παρακμή», ήταν το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστασίου σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84.

«Να τολμήσουμε να ελπίζουμε, να αγωνιστούμε και να συμβάλλουμε ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες», πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή «Αθήνα Σήμερα», με τη Νόνη Καραγιάννη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος υπήρξε μαθητής στο Β’ Γυμνάσιο Αρρένων της Αθήνας, ένα ιστορικό σχολείο στην οδό Αχαρνών. Μετά από δεκαετίες το κτίριο ανακαινίστηκε και λειτούργησε εκ νέου φέτος ως σχολική μονάδα. Με αφορμή την επαναλειτουργία του σχολείου ως 2ο Γενικό Λύκειο Αθηνών ο κ. Αναστάσιος ξεδίπλωσε τις αναμνήσεις του από τα μαθητικά χρόνια , όταν κατέβαινε από την Κυψέλη στην συμβολή της Αχαρνών με την οδό Χεϋδεν.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις μεταπολεμικές ημέρες αναζήτησης και αναμονής για «αυτό που θα ερχόταν» και την συνειδητοποίηση ότι με αίσθημα ευθύνης «πρέπει να αγωνιστούν οι ίδιοι για να έρθει η εποχή της ελευθερίας της ειρήνης και της δικαιοσύνης».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέτρεξε σε παλαιούς φίλους και συμμαθητές με ορισμένους εκ των οποίων διατηρεί επαφή ενώ αναφέρθηκε και στην εικόνα της γειτονιάς, στην πλατεία Βικτωρίας η οποία τότε ήταν πολύ διαφορετική.

Στην σκέψη του είναι να επισκεφθεί το παλιό του σχολείο εντός του έτους.

 


Πηγή: athina984

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ