Αρχική » Μητροπολίτης Πειραιώς: “Ευχαριστώ για τις ύβρεις και τη συκοφαντία”

Μητροπολίτης Πειραιώς: “Ευχαριστώ για τις ύβρεις και τη συκοφαντία”

από kivotos

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

 

Ο Ελλογιμώτατος κ. Παντελής Καλαιτζίδης στην Εφημερίδα των Συντακτών (https://www.efsyn.gr/arthro/epikindyna-thriskeytika) στις 3/10 δημοσίευσε κείμενό του με θέμα «Επικίνδυνα Θρησκευτικά; Η στροφή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και η σύμπλευσή του με τους ακραίους Ιεράρχες και την υπερσυντηρητική Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων» επί λέξει έγραψε τα ακόλουθα: «Ώστε λοιπόν δεν αποτελούν κίνδυνο (και όνειδος) για την Εκκλησία ο αντισημιτισμός του Μητροπολίτη Πειραιώς η απροκάλυπτη εξύμνηση των πρωτεργατών της στρατιωτικής δικτατορίας και της εγκληματικής οργάνωσης της ”Χρυσής Αυγής”,» και έτσι με τον τρόπο αυτό με απεκάλεσε κίνδυνο και όνειδος για την Εκκλησία αποδίδοντάς μου ανύπαρκτες κατηγορίες και διαστρεβλώνοντας τα κείμενά μου με σκοπό να με παρουσιάσει όπως και έγραψε ως επικίνδυνο και ως ντροπή της Εκκλησίας.

Ασφαλώς την ηθική ευθύνη για την εξύβριση και την συκοφαντική μου δυσφήμιση δεν την έχει ο κ. Καλαιτζίδης αλλά ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος ανέχεται από έναν τόσο στενό του συνεργάτη τον Διευθυντή της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος να εξυβρίζει δημοσία και να συκοφαντεί έναν συνεπίσκοπό του, τον οποίο γνωρίζει από την απαλή τους νεότητα ως συμμαθητή του.

Τα αδικήματα της εξυβρίσεως και της συκοφαντικής δυσφημίσεως που διέπραξε ο κ. Καλαιτζίδης και για τα οποία θα υποστεί την ανάλογο δικαστική βάσανο ενώπιον της αστικής και της ποινικής δικαιοσύνης όπου άμεσα καταφεύγω είναι αυταπόδεικτα διότι δεν υφίσταται ούτε ένα κείμενό μου με «απροκάλυπτη εξύμνηση των πρωτεργατών της στρατιωτικής δικτατορίας και της εγκληματικής οργάνωσης της “Χρυσής Αυγής”» ούτε επίσης έχω εκφράσει ποτέ αντισημιτισμό. Προκαλώ τον κ. Καλαιτζίδη να παρουσιάσει μία έστω φράση μου που να στηρίζει τις συκοφαντίες του. Αντιθέτως έχω περγαμηνές κατά την διάρκεια της δικτατορίας όπως δήλωσε η θρυλική εκφωνήτρια του Ραδιοφωνικού Σταθμού των φοιτητών του Πολυτεχνείου Μαρία Δαμανάκη κατά την ενθρόνιση μου (19/3/2006) υπήρξα από τους πρωτεργάτες του αντιδικτατορικού αγώνα ως φοιτητής, μετείχα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και στην κατάληψη της Νομικής Σχολής και βέβαια στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορηθεί πάμπολα κείμενά μου κατά του αποκρυφιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» ότι είναι παγανιστικό σύστημα που μιμήθηκε το ερμητικό τάγμα της «Χρυσής Αυγής» του 19ου αι. και που αποτελεί κίνδυνο για τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας (http://www.amen.gr/article/o-mitropolitis-peiraiws-serafeim-gia-tin-xrusi-augi).

Όσον αφορά στον δήθεν αντισημητισμό μου έχω διακηρύξει σε πολλά μου κείμενα (http://aktines.blogspot.gr/2011/01/blog-post_5586.html) την αγάπη και τον σεβασμό μου προς τον εβραικό λαό και τα μαρτύρια που υπέστη κατά το ολοκαύτωμα αλλά έχω στηλιτεύσει ασφαλώς τον αντιχριστιανικό σιωνισμό, ο οποίος έως το 1980 χαρακτηρίζετο ως ρατσισμός από τον ΟΗΕ, διότι μετέβαλε τον θεισμό και τον προφητισμό της ΠΔ σε εωσφορισμό του Ταλμούδ και της Καμπαλά, στηριζόμενος στις καταγγελίες των ορθοδόξων εβραίων της Αμερικής.

Συνεπώς ο κ. Καλαιτζίδης και με εξύβρισε και με συκοφάντισε ισχυριζόμενος ανύπαρκτα πράγματα διότι το κείμενό του από το ώστε έως και το κόμμα αφορούν στο πρόσωπό μου και γνωρίζουμε από τον άφθιτο λόγο του Κυρίου ότι πατήρ του ψεύδους και της συκοφαντίας είναι ο αντίδικος ημών και βύθιος δράκων (Ιω. 8, 44). Ευχαριστώ λοιπόν τον κ. Καλαιτζίδη και τον πάτρωνα και μέντορά του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για τας ύβρεις την συκοφαντία και τον ονειδισμό διότι μας έχει δοθεί όχι μόνο το υπέρ Χριστού χαίρειν αλλά και το «υπέρ Χριστού πάσχειν» (Φιλ. 1, 29).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ