Αρχική » Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Τανζανία

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Τανζανία

από kivotos

Μετά από δεκατετράωρο αεροπορικό ταξίδι, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αγαθόνικο Νικολαϊδη, αφίχθη στο διεθνές αεροδρόμιο Μουάνζας, πρωτεύουσας της ομωνύμου επαρχίας της Τανζανίας και έδρας της ομωνύμου Μητροπόλεως του Θρόνου όπου θα πραγματοποιεί τις επόμενες ημέρες επίσημη  επίσκεψη.  

Τον Προκαθήμενο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας υπεδέχθησαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μουάνζας ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος μετά κληρικών της Μητροπόλεως και τον Νομάρχη της Μουάνζας.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, ημέρα της δωδεκάτης επετείου της εκλογής του στον Πατριαρχικό Θρόνο της Αλεξανδρείας, η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Nικολάου Mwanza, συλλειτουργούντων του οικείου Μητροπολίτου και του Σεβασμ. Μητροπολίτου Καμπάλας κ. Ιωνά, τελέσας τα εγκαίνια του ως άνω Ιερού Καθεδρικού Ναού, την ανέγερση του οποίου εξ ολοκλήρου χρηματοδότησε η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος και την εις Διάκονο χειροτονία τού Gaspar Kayungi, μετωνομάσας αυτόν εις Θεόδωρο.

Παρόντες ήσαν, ο επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Νταρ ες Σαλαάμ κ. Γουΐλιαμ Φερεντίνος, ο Πρόεδρος της Πανταγκανικής κ. Δημήτριος Ματθαιάκης, ο Νομάρχης Μουάνζας κ. John Μwengera, o εξ Ελλάδος Βουλευτής κ. Δημήτριος Κυριαζίδης Πρόεδρος της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και μέλη του Διορθοδόξου Ιεραποστολικού Κέντρου «ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ», η Μοναχή Αλεξία που εδώ και 8 έτη υπηρετεί στην Ιεραποστολή στο πλευρό του Μητροπολίτου Ιερωνύμου και είναι συγγενής του Μακαριωτάτου εκ της ιδίας οικογενείας Χορευτάκη, προσκυνητές εξ Ελλάδος και πλήθος πιστών.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα λόγους αγάπης, και προσέφερε πολύτιμα Ιερά Σκεύη για την Θεία Λειτουργία του εγκαινιασθέντος Ιερού ναού, ενώ περιεκόσμησε τον Νομάρχη της Μουάνζα, τον Βουλευτή κ. Κυριαζίδη, την αντιπρόσωπο τού Ιεραποστολικού Κέντρου «ΠΟΡΕΥΘΕΝΤΕΣ» και την ευεργέτιδα της Ιεραποστολής κ. Βαρβάρα Παναγιωτοπούλου, στον δε παριστάμενο πρώην Υπουργό Ορυκτού Πλούτου και μέλος της κεντρικής επιτροπής της Κυβερνήσεως της Τανζανίας κ. Karamagi, δώρησε μίαν πολύτιμη εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Μακαριώτατος τη συνοδεία του Μητροπολίτου Ιερωνύμου, επισκέφθηκε την υπό κατασκευή Ιερατική Σχολή της Μητροπόλεως οι εργασίες της οποίας διεκόπησαν λόγω της οικονομικής κρίσεως.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ