Αρχική » 800 νέοι στην κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής αυτό το καλοκαίρι

800 νέοι στην κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής αυτό το καλοκαίρι

από kivotos

Περισσότερα από 800 άτομα φιλοξένησαν κατά την περίοδο του καλοκαιριού οι κατασκηνώσεις του ιδρύματος «Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού & Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Η Αγ. Φιλοθέη”».

Τα θετικά σχόλια των γονέων, των κηδεμόνων και όλων όσοι βίωσαν άμεσα και έμμεσα την εμπειρία ήταν αναρίθμητα. Όσοι είχαν εμπειρία των προηγούμενων ετών, επισήμαναν την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα. 

“Το παιδί μου γύρισε στο σπίτι έχοντας πολλούς καινούργιους φίλους, αλλά το κυριότερο έχοντας πλέον φίλο του τον Χριστό” δήλωσε μητέρα ενός μαθητή δημοτικού σχολείου. Ομαδάρχης της περιόδου Γυμνασίου τόνισε πως “στην κατασκήνωση πιάσαμε τον σφυγμό των εφήβων και αυτοί μας αντάμειψαν ηθικά, δημιουργώντας έναν πρωτόγνωρο παλμό πνευματικής αγωνιστικότητας”. Κατασκηνωτής της περιόδου του Λυκείου ευχαρίστησε για την ευκαιρία να συνδεθεί με πρόσωπα της ηλικίας του και να μοιραστεί μαζί τους τα όνειρα για το μέλλον και τις σκέψεις τους γύρω από το πως βλέπουν τη ζωή. 

Το πρόγραμμα των κατασκηνώσεων ήταν προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε μιας από τις οκτώ περιόδους και περιείχε πολλές δραστηριότητες όπως αθλοπαιδιές, χειροτεχνίες, παραδοσιακούς χορούς, μαθήματα θεάτρου, αγιογραφίας, παρασκευής άρτου, μαγειρικής, ψηφιδωτού, αρχιτεκτονικής, ιστορίας και πολιτισμού, κηπουρικής, κ.α.

Στις 22 Ιουνίου η Κατασκήνωση υποδέχθηκε τα παιδιά από το “Δημήτρειον” Ίδρυμα, με επικεφαλής την διευθύντρια κ.Δώρα Βλάχου. Στις 30 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι και νέοι, πρόσφατα χειροτονηθέντες, ιερείς με υπεύθυνο τον π. Φραγκίσκο Λάβδα. Στις 22-28 Αυγούστου  φιλοξενήθηκαν 50 παιδιά από την Ουκρανία, ενώ κατά την επίσκεψή του στις κατασκηνώσεις ο πρέσβης της Ουκρανίας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό και τον θαυμασμό του για την άψογη οργάνωση και την ποιότητα των παροχών.

Το πνευματικό έργο της κατασκήνωσης ενίσχυσαν με τις πνευματικές και επιστημονικές γνώσεις τους αρκετοί ιερείς και στελεχή των ενοριών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ιδιαίτερος έπαινος αξίζει στους εθελοντές αρχηγούς: π. Νεκτάριο Στογιάννη, π. Γεώργιο Χριστοδούλου, π. Δημήτριο Παλιούρα, π. Φραγκίσκο Λάβδα, π. Μάξιμο Μητραρά, π. Αντώνιο Μπεζαΐτη, π. Αντώνιο Καλλιγέρη και τους ομαδάρχες που εργάστηκαν με ζήλο Χριστού και έβαλαν όλη τους την ψυχή για να πετύχει η προσπάθεια. Αφανείς ήρωες βέβαια και οι σκληρά εργαζόμενοι στο μαγειρείο, στην τράπεζα, στον ευπρεπισμό των εγκαταστάσεων. 

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος σε απολογιστική συνάντηση με τα στελέχη της κατασκήνωσης επαίνεσε τον καθένα ξεχωριστά και έδωσε σε όλους τα θερμά του συγχαρητήρια επιφυλάσσοντας τον τελευταίο έπαινο στον διευθυντή του έργου κ. Σεβαστιανό Ανδρεάδη λέγοντας  μεταξύ άλλων ότι «κάθε προσπάθεια στέφεται με επιτυχία όταν είναι συλλογική, αλλά πίσω από κάθε υγιή συλλογικότητα υπάρχει μια ικανή προσωπικότητα».    


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ