Αρχική » Ξεκινά το 5ο Συνέδριο της Εκκλησίας για την Επανάσταση του ’21

Ξεκινά το 5ο Συνέδριο της Εκκλησίας για την Επανάσταση του ’21

από kivotos

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοινώνει ότι πραγματοποιεί δια της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Ε’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Διεθνής περίγυρος και ο Φιλελληνισμός κατά την Ελληνική Επανάσταση».

Το 5ο συνέδριο ανήκει στην σειρά των ετησίων συνεδρίων που οργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος  με γενικό τίτλο «1821 – 2021 : 10 Επιστημονικά Συνέδρια για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης»

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την Παρασκευή 14η Οκτωβρίου στις 17:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ισογείου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και οι εργασίες του θα συνεχισθούν έως το απόγευμα της επομένης ημέρας, στην ίδια αίθουσα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος φρονεί, ότι μόνο διά της συνειδήσεως και της γνώσεως των συστατικών στοιχείων του Έθνους μπορούμε να έχουμε την ευθύνη των πράξεών μας για το παρόν και το μέλλον. Οι επιστημονικές και τεκμηριωμένες εισηγήσεις των δεκαεννέα εισηγητών στο εν λόγω Συνέδριο στόχο έχουν να παρουσιάσουν την αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια για την προσφορά της Εκκλησίας, τόσο προ της Επαναστάσεως όσο και κατά τη διάρκεια αυτής, καθώς και κατά το μετέπειτα χρονικό διάστημα.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ