Πραγματοποιήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου στο Σάρμ Ελ-Σέϊχ της Αιγύπτου, η έναρξη της 3ης Τακτικής Συνεδρίασης της Τέταρτης Ολομέλειας του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (και συνεχίζεται έως στις 20 Οκτωβρίου), στην οποία συμετείχε με τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωάννης, με την ιδιότητά του ως Συνδέσμου-Συντονιστή της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο (PA.P.). Επικεφαλής της Αντιπροσωπίας της Δ.Σ.Ο. είναι ο Γενικός της Γραμματέας βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης με συμβούλους τον Δρ. Κώστα Μυγδάλη και τον καθηγ. Valery Alekseev.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Εξοχ. Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβούλιου κ. Roger Nkodo Dang, προς τον οποίο ο Σεβασμ. κ.Ιωάννης μετέφερε τις ευχές, του απουσιάζοντος σε ιεραποστολική περιοδεία Αλεξανδρινού Προκαθημένου για επιτυχία στις εργασίες της Ολομέλειας, στην ευλογημένη γη της Αιγύπτου.

Ο κ.Πρόεδρος εξέφρασε την έντονη επιθυμία να συναντηθεί σύντομα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ.Θεόδωρο, για να επιβεβαιώσουν στην τελική του μορφή την έναρξη του «Διαλόγου των Μονοθεϊστικών Θρησκειών και των Πολιτισμών» από το Παναφρ. Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με την Δ.Σ.Ο. και υπό την αιγίδα του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την επίσημη επίσκεψή του στην έδρα του Παναφρ. Κοινοβουλίου στην Νότια Αφρική.

Ο κ.Πρόεδρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αμέσως μετά την λήξη των εργασιών της Ολομέλειας, θα έχει συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τον οποίο θα ενημερώσει τόσο για την προγραμματιζόμενη αυτή πρωτοβουλία όσο και για τον ενωτικό ρόλο που θα διαδραματίσει ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος Πατριάρχης κ.Θεόδωρος, υπό την αιγίδα του οποίου θα τεθεί.