Στις 16 Οκτωβρίου η πόλη της Κατερίνης εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό το 1912. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 104η επέτειο των Ελευθερίων.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και η Επίσημη Δοξολογία ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Πέτρας, η οποία μεταφέρθηκε από την ομώνυμη Ιερά Μονή. Εκτός από τα Ελευθέρια της πόλης, εορτάστηκε και ο Μακεδονικός Αγώνας.

Τον Πανηγυρικό της Εορτής εκφώνησε η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία αναφέρθηκε στο Ιστορικό της Απελευθέρωσης της Κατερίνης τονίζοντας τα μηνύματα αγωνιστικότητας που παραδίνουν οι αγώνες για Ελευθερία των προγόνων μας στην νέες γενεές.

Στις εκδηλώσεις την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, βουλευτές της Πιερίας, ο Δήμαρχος της Κατερίνης καθώς και λοιποί στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι.

ΣΟ εβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος κατά τον σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στην μεγάλη συνεισφορά της Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου στον Απελευθερωτικό Αγώνα, με αφορμή την παρουσία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας και η καθιερωμένη παρέλαση Σχολείων και Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης.