Το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου ο 74χρονος ιερέας Χρήστος Παππάς δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στους Αγίους Σαράντα στην Αλβανία. Συγκεκριμένα δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην οικία του και με την απειλή όπλου τον έδεσαν και τον ξυλοκόπησαν. Ο ιερέας μετεφέρθη στο νοσοκομείο της πόλης όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι εκτός κινδύνου.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για ληστεία όμως δεν εκλάπη κάτι από την κατοικία του. Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της επίθεσης.

Ο π. Χρήστος είναι ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου στην περιοχή των Αγίων Σαράντα. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο γιός του, Λεωνίδας Παππάς, είναι πρόεδρος της οργάνωσης «Ομόνοιας» στην Αλβανία, και πρόσφατα είχε καταδικάσει δημόσια την ενέργεια της αλβανικής κυβέρνησης να κατεδαφίσει –επικαλούμενη πολεοδομικές παραβάσεις- την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες Χειμμάρας.

 

 Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Μητρόπολη Πατρών όπου εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για την αποτρόπαια επίθεση και «…τήν συμπαράστασή μας στόν σεβάσμιο Κληρικό, ὁ ὁποῖος μέ ἱεροπρέπεια καί ἀφοσίωση στήν ἁγία μας Ἐκκλησία, ὑπηρετεῖ τό ἔργο τῆς δόξης τοῦ Θεοῦ καί τῆς σωτηρίας τῶν ἀνθρώπων. Ὁ π. Χρῖστος τυγχάνει γνωστός σέ Πατρινούς Ἱερεῖς, οἱ ὁποῖοι μεταβαίνουν στήν γείτονα χώρα, ἐπί σειρά ἐτῶν γιά νά βοηθήσουν στό ἔργο τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας, μέ τήν εὐλογία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου κ. Ἀναστασίου. Μέ τόν π. Χρῖστο ἐπικοινώνησε τηλεφωνικά ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος ἐξέφρασε τήν ἀγάπη του καί τίς εὐχές τοῦ Ἱεροῦ Κλήρου καί τοῦ εὐσεβοῦς Λαοῦ τῶν Πατρῶν».