Αρχική » Η Παλαιστιανική αρχή χρηματοδοτεί την αποκατάσταση του θόλου του Παναγίου Τάφου

Η Παλαιστιανική αρχή χρηματοδοτεί την αποκατάσταση του θόλου του Παναγίου Τάφου

από kivotos

Συνάντηση είχαν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων χριστιανικών κοινοτήτων στα Ιεροσόλυμα, δηλαδή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, ο Κουστωδός της Αγίας Γής π. Φραγκίσκος, και ο Πατριάρχης των Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα Μακαριώτατος Νουρχάν Μανουκιάν με τον πρόεδρο του Παλαιστινιακούκράτους, κ. Μαχμούντ Αμπάς Αμπού-Μάζεν.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση  και για την ειρηνική συνύπαρξη Χριστιανών καί Μουσουλμάνων στο Παλαιστινιακό κράτος και εξέφρασε τη γνώμη ότι οι Χριστιανοί δεν θεωρούνται μειονότητα αλλά αναπόσπαστο τμήμα του. Επίσης είπε πως οι Χριστιανοί προηγήθησαν των Μουσουλμάνων στην Αγία Γη και πως οι Εκκλησίες των Χριστιανών θεωρούνται από τους Μουσουλμάνους ιεροί τόποι. Για αυτούς τούς λόγους η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε πως προσφέρει το ποσόν των 150.000 Ευρώ ως συμβολή για το έργο της αποκαταστάσεως τού Ιερού Κουβουκλίου τού Παναγίου Τάφου.

Οι Αρχηγοί των τριών Κοινοτήτων ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο και του ευχήθηκαν επιτυχία στις προσπάθειες του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνωρίσεως τού Παλαιστινιακού κράτους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ