Στη Μύκονο έφτασε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του πολιούχου της Νήσου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, ο Δήμαρχος του νησιού, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και των Τοπικών Αρχών.

Η επίσημη υποδοχή του Αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθεί εκ μέρους των τα πρώτα φερόντων και του ευσεβούς λαού της Μυκόνου στα Προπύλαια του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Αρτεμίου, με τη συμμετοχή Μαθητών, Προσκόπων, Τοπικών Συλλόγων και της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.

Μετά τις προσφωνήσεις του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά και του Μητροπολίτου Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, καθώς και την αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εόρτιος Πρωθιεραρχικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και στη συνέχεια η λιτάνευση της αγίας Εικόνας και του ιερού Λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου δια της πόλεως και του λιμένος Μυκόνου.

Τις Εκδηλώσεις θα πλαισιώσει η Φιλαρμονική του τιμημένου Λιμενικού Σώματος, ύστερα από σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, το οποίο απεδέχθη ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Σταμάτιος Ράπτης (ΛΣ).