Με πληθωρική συμμετοχή ιερού κλήρου και πιστού λαού, πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, η ιστορική καθέδρα του Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Την παραμονή της πανηγυρεως το απόγευμα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και πλειάδος κληρικών της Χαλκίδος, του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργίου Γιαννούκου, του τ. Βουλευτού και Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγγέλου Πνευματικού κ.ά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγάπη του Αγίου Δημητρίου προς τον Θεό και τους ανθρώπους και την αγάπη που όλοι θα πρέπει να δείχνουμε προς εκείνον, ώστε ο ασπασμός μας στην Ιερά Εικόνα του και τα Ιερά του Λείψανα, να είναι ουσιαστικός.

Την κυριώνυμη ημέρα του Αγίου Δημητρίου, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου το πρωί, τελέσθη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ο Όρθρος και το δισαρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στόν Όρθρο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, με την συλλειτουργία και του κ. Χρυσοστόμου όπως και του ι. κλήρου της Μητρόπολης προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο κ. Διονύσιος, αναφερθείς στην παρουσία του Αγίου Δημητρίου στη ζωή των πιστών, μέσα από το παράδειγμα και την διδασκαλία του περί του Χριστού.

Πριν την Απόλυση, ο Ποιμενάρχης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κορίνθου για την παρουσία του και το κήρυγμα του λόγου του Θεού, όπως και για την ευλογία της παρουσίας της Παναγίας της Γιάτρισσας στην Χαλκίδα, ενώ συνεχάρη και όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία έψαλλαν εξαιρετικά πολυάριθμοι Χοροί Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση των κ. Γεωργίου Καραγκούνη και κ. Ιωάννου Δέδε, οι οποίοι κατένυξαν τις ψυχές των πιστών, ενώ η άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως και όλων των Εκδηλώσεων των Δημητρίων οφείλεται στον Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, τους Εφημερίους Πρωτοπρεσβ. Γεώργιο Πολυκαρπίδη και Οικον. Αθανάσιο Χρήστου, τα άξια μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους δεκάδες εθελοντές και εθελόντριες της Ενορίας.