Την ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, Προστάτη και Εφόρου της τοπική Εκκλησίας του Κονγκό, γιόρτασαν την Τετάρτη, 26η Οκτωβρίου 2016, στον ομώνυμο προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Pointe-Noire.

Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή των Αιδεσιμοτάτων Πρωτοπρ.π. Μαξίμου Oumba, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Επισκοπής και Εφημερίου του εορτάζοντος Ναού και Πρεσβ. π. Παύλου Diafouka, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Dolisie. Επίσης, κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο παράδειγμα της ακλονήτου πίστεως του Αγίου Μεγαλομάρτυρος.

Τους λειτουργικούς ύμνους απέδωσαν οι χορωδίες των Ενοριών Αγίου Δημητρίου και Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire. Ακολούθησε εόρτια σύναξη των πιστών στον υπαίθριο χώρο, ενώπιον του Ναού και του Επισκοπείου.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ευγενική επίσκεψη των Σεβ. Ρ/Καθολικών Επισκόπων Pointe-Noire κ.Miguel και Dolisie κ.Bienvenu, οι οποίοι προσήλθαν στην Επισκοπή για να υποβάλλουν ευχές επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου.