Με λαμπρότητα εορτάστηκε, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων ηρώων της πλατείας 23ης Μαρτίου. Οι εκδηλώσεις εορτασμού έκλεισαν με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιον των αρχών.

Σε δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στην ομοψυχία του ελληνικού λαού κατά τον αγώνα εναντίον του κατακτητή, τονίζοντας ότι ο μόνος συμπαραστάτης στην αντίσταση του λαού ήταν πάντα η Εκκλησία, ενώ άλλοι τον εγκατέλειψαν.

"Το μήνυμα της Επετείου είναι επίκαιρο για όλους εκείνους που καλλιεργούν το χωρισμό και την αποξένωση της Εκκλησίας από την ίδια την συνείδηση του λαού και προσπαθούν να δημιουργήσουν φραγμούς σε αυτό που ονομάζεται εθνική συνείδηση και ορθόδοξη πραγματικότητα", κατέληξε ο κ. Χρυσόστομος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος. Παρέστησαν, επίσης, οι βουλευτές του Νομού Π. Κωνσταντινέας και Δ. Κουκούτσης, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Κ. Χίνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.