Κατά τη δεύτερη συνεδρία της για το Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Ημιαυτονόμου Εκκλησίας της Κρήτης, την οποία αποτελούσαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Στην κοινή σύσκεψη συνεξετάσθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού στους τομείς: 1) Σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους, 2) Στελέχωσης της Εκκλησίας, 3) Διαχείρισης των οικονομικών της Εκκλησίας, 4) Φιλανθρωπίας και κοινωνικών δομών, και 5) Του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επεσήμανε, ότι πάντοτε υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία των δύο Εκκλησιών στα θέματα αυτά και σήμερα μας δόθηκε και πάλι η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την θερμή υποδοχή των Μελών της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Κρήτης τόνισε, ότι η Εκκλησία της Κρήτης συμφωνεί και συμπορεύεται με την Εκκλησία της Ελλάδος σε θέματα που απασχολούν τον λαό του Θεού.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.