Λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» στις σχέσεις των δύο πλευρών, ο νέος υπουργός Παιδείας μίλησε για ουσιαστική συνεργασία με την Εκκλησία στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος το Σάββατο, οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο κ. Κ. Γαβρόγλου από τους δημοσιογράφους αφορούσαν αποκλειστικά το ζήτημα των σχέσεων με την Εκκλησία, με φόντο την «υπόθεση» Φίλη.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική, θα συνεχίσουμε στο ίδιο πνεύμα» είπε γενικά για την στάση της κυβέρνησης ο νέος υπουργός. Την ανάγκη «συνέχειας και όχι ασυνέχειας» υπογράμμισε όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα και για το μάθημα των Θρησκευτικών.

«Κατά τη γνώμη μου, και σας μιλάω ειλικρινά, δεν νομίζω να υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με την Εκκλησία» είπε.

Σε ερώτηση για το εάν θα λαμβάνεται υπόψη η άποψη της Εκκλησίας για κάθε απόφαση, ο Κ. Γαβρόγλου απάντησε πως «σε κάθε απόφαση απόκλειεται», ενώ τόνισε ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών «πάντοτε πρέπει να υπάρχει μία ουσιαστική συνεργασία».

«Πάντοτε υπήρχε διάλογος, δεν διακόπτεται ο διάλογος ποτέ» με την Εκκλησία είπε.

«Ανάμεσα σε συνεργαζόμενους, πάντα υπάρχουν αγάπες και δυσκολίες, εγώ θα προσπαθήσω να υπάρχουν αγάπες, και νομίζω πως πρέπει να ακολουθήσουμε και το ρητό που λέει "μακριά κι αγαπημένοι"» κατέληξε.