Με επίκεντρο τον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης (του 17ου αιώνα), όπου και ανευρέθηκαν τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Αγγελίνης-Ακυλήνης, γιορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μνήμη της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασόντων των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων.

Το εσπέρας της εορτής πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννου Καραγιάννη, η Λιτάνευσις της ιστορικής εικόνος των Ταξιαρχών, ενώ εν συνεχεία τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου και συνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου.

Ανήμερα, ετελέσθη η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Ιωάννου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Θερμών κ.Δημητρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβε χώρα και εις Διάκονο Χειροτονία του μοναχού Νικολάου, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων και Πτυχιούχος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή, υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων «ότι οι Άγιοι Άγγελοι είναι Πνεύματα εις Διακονία αποστελλόμενα και είναι συνεχώς κοντά μας, μεταφέροντας μας το μήνυμα της ζωής και της δημιουργίας, αφού και οι ίδιοι υπηρετούν το γεγονός της Καινής Κτίσεως. 

Εν συνεχεία προσεφώνησε με πατρικούς λόγους τον νεοχειροτονούμενο υποδιάκονο π. Νικόλαο, υπογραμμίζοντας του, ότι θα πρέπει να είναι συνεπείς με τις υποσχέσεις που έδωσε κατά την μοναχική του κουρά και ότι όπως οι Άγιοι Άγγελοι σπεύδουν και υπηρετούν έτσι και αυτός από σήμερα θα τρέχει για να υπηρετεί το Μυστήριο της Αιωνίου Ζωής, ως κληρονομία του ανθρωπινού γένους.

Καταλήγοντας απευθυνόμενος προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, επεσήμανε το γεγονός, ότι η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας και καλεί όλους όσους το επιθυμούν να εισέλθουν σε αυτήν, χωρίς να κάνει καμία διάκριση.

Συγχαίροντας τέλος, τα παιδιά που προσήλθαν και παρέστησαν με υποδειγματικό τρόπο, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τα προέτρεψε να έχουν πάντοτε στην καρδιά τους, Αγάπη και Πίστη προς τον Κύριο, να είναι φορείς του Ελληνικού Πνεύματος και της Ορθοδοξίας και να κρατούνε συνεχώς ψηλά την Σημαία της Πατρίδος μας, διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, «έχουμε πίστη προς εσάς και εμπιστοσύνη στις πνευματικές σας δυνάμεις, διότι ο τόπος όπου γεννηθήκατε και μεγαλώνετε είναι ένας τόπος ευλογημένος, όπου βάδισαν πόδια ευλογημένα, ηρώων και μαρτύρων της Πίστεως μας».