Το βράδυ του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου 2016, η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, βράβευσε με τον Χρυσούν Σταυρό, μετά Αστέρος, του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος (η ύψιστη τιμητική βράβευση της Ι. Μ. Κερκύρας), τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος για την πολυετή προσφορά της στις λατρευτικές και όχι μόνον εκδηλώσεις στο νησί. Η Φιλαρμονική πρωτοεμφανίστηκε στην Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνος το Πρωτοκύριακο, το έτος 1890 (έτος ιδρύσεώς της).

 Την εκδήλωση προλόγισαν από πλευράς της Φιλαρμονικής, ο Πρόεδρός της κ. Ιωάννης Τριβυζάς και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Πρωτοσύγκελλος, Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, επεσήμανε ότι στην Κέρκυρα η μουσική παράγει πολιτισμό. Ακόμη εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του, που βλέπει τα εξευγενισμένα πρόσωπα των νέων κυρίως ανθρώπων, που στελεχώνουν τις Φιλαρμονικές ολόκληρου του νησιού και ευχήθηκε ο Άγιος Σπυρίδων να τους ενδυναμώνει στο έργο τους.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής κ. Ιωάννη Τριβυζά, στον Αρχιμουσικό κ. Σωκράτη Άνθη, καθώς και στους Μουσικούς, να συνεχίζουν να παράγουν πολιτισμό και να αποτελούν σημείο αναφοράς, όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.